Papa Francisc, prima călătorie în afara Romei de la izbucnirea pandemiei

121
Papa Francisc, prima călătorie în afara Romei de la izbucnirea pandemiei - fed5f41489d64bb8a0365783e6a2caee-1599319624.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc va face prima sa călătorie în afara Romei după izbucnirea epidemiei de coronavirus în luna februarie în Italia. Sfântul Părinte va vizita orașul italian Assisi, unde va semna o nouă enciclică, a anunțat sâmbătă Vaticanul într-un comunicat, relatează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.


"Sâmbătă, 3 octombrie, Sfântul Părinte Francisc va merge după-amiază la Assisi pentru a semna noua enciclică Toți frații despre fraternitate și prietenie socială", se arată în comunicatul Vaticanului.


Papa va oficia o mesă la mormântul Sfântului Francisc din Assisi și apoi va semna enciclica.


"Sfântul Părinte dorește, din cauza situației sanitare (pandemia de coronavirus - n.r.) ca vizita să aibă loc în formă privată, fără participarea credincioșilor", se mai precizează în comunicat.


Papa Francisc a susținut miercuri prima audiență generală în public din ultimele șase luni. Întâlnirea cu publicul s-a desfășurat în curtea interioară ''Sfântul Damasus'' a Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului. Aproape toate cele circa 500 de persoane prezente la audiență au purtat măști și au stat pe scaune aranjate astfel încât să fie respectată distanțarea fizică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Septembrie 2020
Stire din Actual : Cât va costa vaccinul anti-COVID?
Pagina a fost generata in 1.6859 secunde