Papa Francisc va vizita Bulgaria și Macedonia în mai 2019

113
Papa Francisc va vizita Bulgaria și Macedonia în mai 2019 - papa-1544713993.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc va face o vizită în Bulgaria și în Macedonia în 5 și 7 mai anul viitor, au anunțat joi reprezentanții Vaticanului. Tot în luna mai, Papa ar fi urmat să vină și în România, dar vizita a fost amânată.


Potrivit anunțului, Papa Francisc va merge în Bulgaria, în orașele Sofia și Rakovski, între 5 și 7 mai, iar în 7 mai se va afla în Macedonia, la Skopje.


Vizita în Bulgaria și Macedonia, două țări majoritar ortodoxe, este a patra călătorie apostolică internațională anunțată oficial pentru prima parte a anului viitor.


La sfârșitul lunii ianuarie, Papa va merge în Panama, pentru Ziua mondială a tineretului (23-27 ianuarie), în perioada 3-5 februarie se va afla în Emiratele Arabe Unite, iar în 30-31 martie Papa Francisc va merge în Maroc.
Tot în luna mai, Papa ar fi urmat să vină și în România, dar vizita a fost amânată.


În 30 noiembrie, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, declara că vizita Papei Francisc în România, planificată să aibă loc în mai 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai. Vizita ar putea avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie, potrivit Știri de Cluj.


Prima vizită a unui Papă în România, o țară majoritar creștin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la București, între 7 și 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9359 secunde