Paradă militară spectaculoasă la Moscova, cu ocazia zilei de 9 Mai

106
Paradă militară spectaculoasă la Moscova, cu ocazia zilei de 9 Mai - fondparadarusia-1652100427.jpg

Articole de la același autor

Parada militară din Piața Roșie a Moscovei a avut mult mai puțini soldați și echipamente în comparație cu anul trecut. Experții au legat acest lucru de pierderile semnificative suferite de Rusia în războiul său în curs de desfășurare în Ucraina vecină.

Prin comparație cu aproximativ 191 de vehicule militare și aproximativ 12.000 de militari în 2021, anul acesta au fost 129 de vehicule militare și 10.000 de soldați, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Apărării de la Moscova.

Președintele rus, Vladimir Putin, a ajuns în Piața Roșie de la Moscova cu câteva minute înainte de începerea paradei militare de Ziua Victoriei. Liderul de la Kremlin i-a salutat pe veteranii de război care au asistat, de asemenea, la ceremonii. Ziua de 9 mai este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul rus, astfel că au avut loc parade militare în toată țara pentru a comemora victoria sovietică asupra Germaniei naziste în 1945. Cea mai importantă este, desigur, cea din Piața Roșie din Moscova.

Parada anuală de Ziua Victoriei a început la Moscova la ora locală 10.00 (aceeași oră la București – n.r.). Parada a comemorat victoria sovietică asupra Germaniei naziste în 1945. Pe fondul muzical de fanfară, soldați în uniformă completă au purtat steaguri rusești și sovietice în fața președintelui Vladimir Putin și altor demnitari ruși.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a traversat Piața Roșie de la Moscova, la bordul unui automobil și a salutat armata rusă. Apariția sa la parada de Ziua Victoriei a avut loc în contextul în care în ultimele săptămâni au circulat zvonuri cu privire la probleme grave de sănătate cu care s-a confruntat oficialul de la Moscova.

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a început discursul de Ziua Victoriei precizând că, la fel ca strămoșii care au luptat împotriva dușmanilor țării, soldații de astăzi luptă în Donbas pentru siguranța Rusiei.


„Victoria țării mamă este sacră. Strămoșii noștri au luptat împotriva dușmanilor în Stalingrad, în Kursk. Este la fel și acum. Luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre. Ziua Victoriei este aproape de fiecare dintre inimile noastre. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători. O susținere specială va fi acordată copiilor celor care au murit și soldaților care au fost răniți. Am semnat un decret astăzi”, a transmis Vladimir Putin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7848 secunde