Parisul avertizează că Rusia nu va putea reconstrui singură Siria

181
Parisul avertizează că Rusia  nu va putea reconstrui singură Siria - parisulavertizeazacarusia-1516626275.jpg

Articole recomandate

Rușii nu vor putea "rezolva singuri" criza siriană, deoarece nu vor dispune de mijloace pentru a reconstrui țara, a avertizat șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu.

"Rușii nu vor putea rezolva singuri criza. Siria va trebui reconstruită într-o bună zi, iar mijloacele lor nu vor fi suficiente", a declarat ministrul de externe cotidianului francez Le Figaro, subînțelegându-se că vor avea nevoie de occidentali.

"Europenii vor participa la stabilizare și reconstrucție numai în zonele în care guvernarea este acceptabilă în privința drepturilor fundamentale", a adăugat Jean-Yves Le Drian într-o aluzie la regiunile din Siria aflate sub control kurd.

Banca Mondială a estimat costul pierderilor cauzate de război la 226 de miliarde de dolari, de patru ori Produsul Intern Brut al Siriei dinainte de război. Pe lângă distrugerea infrastructurii, conflictul a destrămat rețeaua socială și economică a țării, a avertizat instituția financiară în iulie 2017.

Rusia se pregătește, printre altele, să organizeze un congres al dialogului național sirian, vizând să reunească opoziția siriană și regimul de la Damasc, la 30 ianuarie, în orașul Soci de pe litoralul estic al Mării Negre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1642 secunde