Parlamentari germani cer revizuirea măsurilor de securitate pentru Bundestag

72
Parlamentari germani cer revizuirea măsurilor de securitate pentru Bundestag - parlamentgermania-1670592017.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi parlamentari germani au cerut revizuirea măsurilor de securitate în Bundestag, după raidurile desfăşurate săptămâna aceasta de autorităţi pe plan naţional împotriva unei grupări de extremă dreapta bănuite că urmărea răsturnarea guvernului, relatează dpa şi Reuters.


Între cei 23 de suspecţi reţinuţi s-a numărat şi o fost deputată a formaţiunii de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), judecătoarea berlineză Birgit Malsack-Winkemann.


Deputatul Verzilor Konstantin von Notz, preşedintele comisiei parlamentare pentru serviciile de informaţii, a subliniat că nu au fost făcute aranjamente de securitate în ce priveşte alegerea în parlament a duşmanilor Constituţiei.

„Trebuie să îmbunătăţim conceptul de protecţie pentru Bundestag fără a sabota activitatea zilnică a deputaţilor democraţi”, a declarat deputatul ecologist pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland.


Deputatul social-democrat Sebastian Hartmann a afirmat la rândul său, citat vineri de publicaţiile din grupul media Funke, că măsurile de securitate pentru Bundestag trebuie revizuite, ca urmare a arestării fostei parlamentare AfD.

„Personal, mă simt în siguranţă, dar încrederea mea nu este nemărginită”, a spus Hartmann.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6774 secunde