Parlamentul din Sri Lanka a început să voteze pentru alegerea noului preşedinte al ţării

136
Parlamentul din Sri Lanka a început să voteze pentru alegerea noului preşedinte al ţării - parlamentsrilanka-1658320342.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul din Sri Lanka a început, miercuri, votul pentru alegerea preşedintelui care să-i succeadă lui Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din ţară şi a demisionat săptămâna trecută.

Secretarul general al parlamentului, Dhammika Dasanayake, a sunat clopoţelul cvorumului, pentru a semnala începerea votului secret al celor 225 de deputaţi, pentru a-l alege pe preşedintele ţării dintre cei trei candidaţi rămaşi în cursă.

Trei candidaţi au fost desemnaţi marţi de Parlament: preşedintele interimar Ranil Wickremesinghe, care se va confrunta joi, în cadrul unui vot secret cu buletine, cu fostul ministru al educaţiei Dullas Alahapperuma, susţinut de principalul partid de opoziţie, şi cu liderul stângii Anura Dissanayake.

Liderul opoziţiei din Sri Lanka, Sajith Premadasa, şi-a retras marţi candidatura, pentru a-l susţine pe Dullas Alahapperuma.

Ranil Wickremesinghe, care a fost premier de şase ori, este susţinut pentru această funcţie de partidul preşedintelui demisionar Gotabaya Rajapaksa.

Sri Lanka, ţară cu circa 22 de milioane de locuitori, este în prezent lovită de cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, cu penurii drastice de combustibili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3316 secunde