Parlamentul European de la Strasbourg, transformat în centru de depistare și consultanță Covid-19

263
Parlamentul European de la Strasbourg, transformat în centru de depistare și consultanță Covid-19 - parlamentul-1586264062.jpg

Articole recomandate

Clădirile Parlamentului European de la Strasbourg vor găzdui un centru de depistare și un centru de consultanță Covid-19, a anunțat, luni, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, transmite AFP.

"Am făcut posibil împreună cu președintele David Sassoli ca Parlamentul European să transforme clădirile de la Strasbourg, pe perioada crizei, într-un centru de depistare și consultanță Covid-19", a declarat secretarul de stat francez, într-un interviu acordat cotidianului regional Dernieres Nouvelles d'Alsace.

Președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, a declarat, joi, că "am pus la dispoziția autorităților de la Bruxelles propriul nostru centru de îngrijire a pacienților și o flotă de 100 de vehicule" și este "gata să facă același lucru pentru centrele din Luxemburg și Strasbourg, dacă este nevoie".

Dacă majoritatea activităților parlamentare se desfășoară la Bruxelles, sediul Parlamentului European, conform tratatelor UE, se află la Strasbourg, unde europarlamentarii se reunesc în sesiuni plenare timp de o săptămână pe lună. În mod excepțional, sesiunile din lunile martie și aprilie nu au avut loc la Strasbourg, din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează în mod deosebit regiunea Alsacia din Franța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde