Parlamentul german aprobă pachetul de combatere a schimbărilor climatice

180
Parlamentul german aprobă pachetul de combatere a schimbărilor climatice - parlament-1576880157.jpg

Articole recomandate

Parlamentul federal german a aprobat, joi, pachetul de măsuri propus de guvernul Angelei Merkel împotriva schimbărilor climatice, după ce un comitet de mediere al celor două camere ale legislativului german, Bundestagul și Bundesratul, a ajuns la un compromis cu privire la modificările aduse acestui pachet, relatează DPA. 


Bundestagul (parlamentul federal unicameral) a aprobat acest pachet joi, vineri fiind așteptat și votul Bundesratului (camera legislativă ce reunește landurile). 


Printre măsurile incluse în acest act, se numără sporirea finanțării acordate de guvernul de la Berlin în vederea promovării folosirii transportului public în cele 16 landuri germane. 


Este avută de asemenea în vedere taxarea sporită din anul 2021 a emisiilor de CO2 în transporturi și construcții. 
"Lumii îi revine marea misiune de a combate schimbările climatice provocate de om", a declarat ministrul german de Finanțe, social-democratul Olaf Scholz, care a apreciat că, prin aprobarea acestei inițiative, Germania își asumă un rol de lider al luptei împotriva schimbărilor climatice. 


La rândul său, Andreas Jung, parlamentar al Uniunii Creștin-Democrate, consideră că, odată cu acest pachet de măsuri, "nodul gordian a fost tăiat". 


În schimb, parlamentarul membru al formațiunii de dreapta radicală Alternativa pentru Germania (AfD) Stephan Brandner consideră că acest program va costa miliarde fără să aibă niciun efect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde