Parlamentul olandez respinge inițiativa lui Geert Wilders privind un referendum asupra ieșirii țării din UE

172
2
Parlamentul olandez respinge inițiativa lui Geert Wilders privind un referendum asupra ieșirii țării din UE - geertwilders-1467133140.jpg

Articole recomandate

Parlamentul olandez a respins marti, cu majoritate covarsitoare de voturi, initiativa prezentata de deputatul Geert Wilders, liderul formatiunii de extrema dreapta Partidul Libertatii, pentru un vot asupra apartenentei tarii la Uniunea Europeana, dupa ce britanicii au votat pentru iesirea din blocul comunitar, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Propunerea lui Wilders, care a promis ca va convoca un referendum pe aceasta tema daca va fi ales prim-ministru la viitoarele alegeri, a fost votata de doar 14 deputati din cei 75 prezenti.

Geert Wilders ceruse guvernului olandez sa organizeze cat mai curand un vot asupra unui asa-zis "Nexit" (iesirea Olandei din UE).

Cu toate acestea, legislatia actuala nu permite desfasurarea unui referendum privind apartenenta Olandei la Uniunea Europeana, mentioneaza DPA.

'Vrem sa ne controlam singuri tara, banii nostri, frontierele noastre si politica noastra privind imigratia. Sa lasam poporul olandez sa decida", a reactionat vineri, intr-un comunicat, liderul Partidului Libertatii, la scurt timp dupa anuntarea rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Partidul Libertatii al lui Wilders conduce autoritar in toate sondajele de opinie din Olanda, dar nu s-a aflat niciodata la guvernare.

Comentează știrea

Idioti
29 iunie 2016
Multi idioti si pe acolo

Am crezut ca numai in Romania s-a propus ca daca nu pica Basescu va fi nevoie sa organizam un al doilea referendum.D-ale pesedeilor.

costica
29 iunie 2016
opinie

Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1247 secunde