Parlamentul Turciei adoptă o lege privind punerea în libertate a zeci de mii de deținuți

175
Parlamentul Turciei adoptă o lege privind punerea în libertate a zeci de mii de deținuți - turcia-1586849518.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Turciei a adoptat luni seară o lege prin care aprobă eliberarea a zeci de mii de deținuți, în încercarea de a debloca închisorile amenințate de pandemie, notează AFP, citată de Agerpres.


"Proiectul a devenit lege la scurt timp după ce a fost adoptat", a anunțat legislativul pe contul său oficial de Twitter.


Organizații neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch și Amnesty International, au criticat textul care exclude eliberarea deținuților condamnați în baza unor controversate legi antiteroriste.


Aceste ONG-uri au condamnat, de asemenea, excluderea din această măsură a numeroși jurnaliști, opozanți politici și avocați care se află în arest preventiv și încă nu au fost judecați.


Organizațiile au subliniat că este vorba despre persoane încarcerate care așteaptă o dată pentru începerea procesului lor, altele care sunt în așteptarea punerii oficiale sub acuzare sau suspecți în curs de judecare.


"Numeroase persoane care sunt în închisoare pentru că au făcut uz de drepturile lor - și nu au comis nicio crimă - sunt excluse (din măsura de eliberare) pentru că guvernul a ales să folosească legile sale antiteroriste foarte flexibile, excesiv de întinse și vagi", a declarat un responsabil al Amnesty International, Andrew Gardner


Printre aceștia figurează omul de afaceri și filantrop Osman Kavala și politicianul kurd Selahattin Demirtas.


Legea privind eliberarea unor deținuți a fost adoptată cu 279 pentru și 51 contra, a precizat pe Twitter Milena Buyum, o activistă a Amnesty International în Turcia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8675 secunde