Parlamentul ungar interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri

506
Parlamentul ungar interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri - jocuri-1349270194.jpg

Articole recomandate

Parlamentul ungar a adoptat, cu o largă majoritate, o lege care interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri. Decizia a fost adoptată în cadrul unei proceduri de urgență, din cauză că Guvernul nu a dorit o lungă dezbatere parlamentară asupra acestui proiect. 


Cvasitotalitatea deputaților pre-zenți, în principal din cadrul partidu-lui Fidesz, aflat la putere, s-a pronunțat în favoarea legii (238 de voturi). Un parlamentar socialist s-a opus, iar alți opt (șapte socialiști și un deputat din cadrul partidului Jobbik, de extremă dreapta) s-au abținut.

Partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban deține o majoritate de două-treimi din mandate.

Noua lege interzice utilizarea a aproximativ 4.500 de aparate pentru jocuri de noroc, dintre care majoritatea se află în baruri sau mici săli de jocuri de noroc. Trei cazinouri importante de la Budapesta, deținute de către mari grupuri internaționale, nu sunt vizate de această lege.

Janos Lazar, directorul de cabinet al lui Orban, a justificat măsura prin faptul că "păturile" sărace din cadrul societății își lasă banii în aceste aparate, lucru ce reprezintă o problemă socială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3393 secunde