Partidul „Contractul Civil” a câştigat alegerile parlamentare anticipate în Armenia

534
Partidul „Contractul Civil” a câştigat alegerile parlamentare anticipate în Armenia - partidulcontractulcivil-1624283281.jpg

Articole de la același autor

Partidul premierului armean, Nikol Pashinyan a câştigat alegerile parlamentare anticipate cu o largă majoritate. Principalul său rival, Robert Kocharyan a denunţat fraude, potrivit AFP. Partidul „Contractul Civil” al lui Pashinyan a obţinut 53,9% din voturi după numărarea tuturor buletinelor de vot, ceea ce îi va permite să formeze singur un nou guvern şi să îl numească din nou în fruntea acestuia pe actualul prim-ministru. Fără a aştepta rezultatele complete, alianţa electorală a lui Kocharyan a denunţat „falsificări planificate” şi a cerut „o anchetă atentă asupra fraudelor presupuse şi semnalate”.

„Până când aceste întrebări nu vor primi un răspuns complet, blocul nu va recunoaşte rezultatele alegerilor", a declarat formaţiunea sa într-un comunicat. În pofida acuzaţiilor opoziţiei, Comisia Electorală Centrală a dat asigurări că „în ansamblu, alegerile s-au desfăşurat în conformitate cu legea”. Aproximativ 2,6 milioane de alegători armeni au fost chemaţi la urne pentru a alege cel puţin 101 deputaţi pentru cinci ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6007 secunde