Partidul Laburist din Noua Zeelandă îl confirmă pe Chris Hipkins drept succesor al lui Ardern

85
Partidul Laburist din Noua Zeelandă îl confirmă pe Chris Hipkins drept succesor al lui Ardern - nouazeelanda-1674409610.jpg

Articole de la același autor

Partidul Laburist l-a confirmat duminică pe ministrul pentru pandemie, Chris Hipkins, drept succesor al Jacindei Ardern la conducerea formaţiunii şi, prin urmare, viitor premier, după demisia neaşteptată de joi a actualei şefe a executivului neozeelandez, transmite EFE.

Hipkins, în vârstă de 44 de ani, fusese singurul nominalizat pentru acest post, aşa că această confirmare a sa de către Partidul Laburist a fost o simplă formalitate, a informat duminică Radio New Zealand.

Politicianul laburist a numit-o pe Carmel Sepuloni, în vârstă de 46 de ani, care deţine în prezent portofoliul dezvoltării sociale, artei şi culturii, în funcţia de viceprim-ministru, ea devenind astfel prima persoană originară din insulele Pacificului (Samoa şi Tonga) care ocupă o astfel de funcţie în Noua Zeelandă.


Noul lider al Partidului Laburist va depune jurământul în funcţia de prim-ministru la 25 ianuarie, cu câteva zile înainte de termenul pe care Ardern îl anunţase pentru a părăsi postul, 7 februarie, în cazul în care ar fi existat dificultăţi în desemnarea unui succesor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5636 secunde