Alegeri regionale în Venezuela

Partidul lui Hugo Chavez câștigă detașat

126

Articole recomandate

Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV) al președintelui Hugo Chavez a câștigat alegerile de duminică în cel puțin 19 din cele 23 de state, în urma unui scrutin prezentat de autorități ca un plebiscit în favoarea acestuia, la câteva zile după ce a fost operat de cancer. 


Potrivit unor rezultate din 21 de state, publicate de către Consiliul Național Electoral (CNE) duminică seara, candidații PSUV conduceau în 19 state, iar ai opoziției în două. Înainte de alegeri, PSUV controla 15 state.

Partidul aflat la putere a reușit mai ales să câștige pariul de a obține victoria în statul petrolier Zulia, cel mai bogat și mai populat din țară. În acest stat, candidatul PSUV, Francisco Arias Cardenas, l-a învins pe guvernatorul în exercițiu, Pablo Perez, cu 50,99% din sufragii la 46,74%.

La Miranda, un alt stat-cheie bogat pe care PSUV dorea să-l recâștige de la opoziție, liderul opoziției față de Chavez, Henrique Capriles, a reușit să fie reales guvernator cu 50,35% din voturi în fața fostului vicepreședinte Elias Jaua. Capriles, care în octombrie a obținut cel mai bun scor înregistrat vreodată în cadrul alegerilor prezidențiale împotriva lui Chavez (44% din sufragii), își consolidează astfel statutul de cel mai important opozant. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde