Partidul Socialist spaniol vrea o comisie de experţi pentru a ancheta pedocriminalitatea Bisericii Catolice

146
Partidul Socialist spaniol vrea o comisie de experţi pentru a ancheta pedocriminalitatea Bisericii Catolice - partidul-1644328790.jpg

Articole recomandate

Partidul Socialist al premierului spaniol Pedro Sanchez a cerut, luni, Parlamentului să creeze o comisie de experţi pentru a ancheta abuzurile sexuale asupra minorilor în Biserica Catolică din Spania, în contextul în care aceasta a exclus deschiderea unei investigaţii generale pe acest subiect, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Comisia ar fi formată din „experţi, reprezentanţi ai unor asociaţii ale victimelor, ai clerului, ai administraţiei publice”, a explicat în faţa presei preşedintele grupului socialist din Camera Deputaţilor, Hector Gomez.

„Vrem să abordăm într-un mod mai riguros, dar şi mai empatic şi cât mai just posibil un subiect pe care ţara noastră nu îl mai poate ignora”, a spus, la rândul său, Carmen Calvo, fost vicepremier al guvernului de stânga.

Până acum, violenţele sexuale comise asupra minorilor de clerici catolici nu au făcut obiectul niciunei anchete oficiale de amploare în Spania, nici a Bisericii, nici a statului, spre deosebire de alte ţări precum SUA, Franţa, Germania, Irlanda sau Australia.

În lipsa unor date oficiale, cotidianul El Pais a lansat propria anchetă în 2018, contabilizând 1.246 de victime începând din anii 1930. În ceea ce o priveşte, Biserica nu a recunoscut decât 220 de cazuri începând din 2001. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9795 secunde