Partidul Verzilor, mai în vogă ca niciodată în Germania

419
Partidul Verzilor, mai în vogă ca niciodată în Germania - partidulverzilor-1559502986.jpg

Articole recomandate

Verzii germani, clasați pe locul doi în alegerile europene, cu 20,5% din voturi, au ajuns sâmbătă pentru prima dată în fruntea unui sondaj de opinie la nivel național, devansând Uniunea Creștin-Democrată (CDU, conservatoare) și, cu mult, Partidul Social-Democrat (SPD), informează AFP.


Astfel, Verzii sunt creditați cu 27% din voturi, în creștere cu 9% într-o săptămână, în raport cu un studiu precedent, potrivit sondajului Forsa realizat între 27 și 31 mai, pentru posturile de televiziune RTL și n-tv.


Ei devansează cu un procent CDU-CSU (26%, în scădere cu 2%), clasați în frunte în Germania în alegerile europene, însă cu cel mai prost rezultat în alegeri naționale de la fondarea Germaniei contemporane în 1949.
SPD, membru al coaliției conduse de Angela Merkel, își continuă căderea, cu numai 12% în intențiile de vot (-5%), rezultat care riscă să alimenteze o dezbatere internă asupra pertinenței ca acest partid să rămână membru al guvernului până la sfârșitul legislaturii, în 2021.


Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) se află imediat după social-democrați, cu 11% (-2%), iar liberalii din FDP și forțele de stânga Die Linke închid sondajul, cu respectiv 8 și 7 la sută din intențiile de vot.
Analiza post-electorală a televiziunii publice ARD a arătat deja la începutul săptămânii că pentru alegătorii din Germania temerile legate de climă au devenit prioritare: 46% dintre ei au declarat că problema a ocupat un loc central în obțiunea lor electorală, o creștere cu 26% în raport cu alegerile europene din 2014.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde