Pată de carburant în zona de căutări a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines

141
Pată de carburant în zona  de căutări a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines - patadecarburant-1397479333.jpg

Articole recomandate

Australia se pregătește să trimită pe fundul mării un robot submarin pentru a căuta epava avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie în sudul Oceanului Indian, deoarece o peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare.
Nava Ocean Shield își va încheia operațiunile de detectare a semnalelor emise de cutiile negre și va mobiliza vehiculul autonom sub-marin Bluefin-21 imediat ce va fi posibil, a declarat coordonatorul operațiunilor de căutare, Angus Houston, în cadrul unei conferințe de presă.
Ocean Shield a detectat o pe-liculă de carburant în zona de cău-tare restrânsă în jurul semnalelor detectate în urmă cu peste o săp-tămână, a adăugat Houston.
Au fost colectați doi litri și au fost analizați, dar rezultatele vor fi cunoscute abia peste câteva zile, a declarat el, precizând că acest carburant nu pare să provină de la un vapor. 
"Originea peliculei rămâne de stabilit dar ea este la circa 5.500 de metri (...) de zona restrânsă definită plecând de la captarea semnalelor în urmă cu circa zece zile", a declarat oficialul.
Reamintim că zborul MH370 aparținând companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe radarul civil pe 8 martie, la ora locală 01.19, la două ore după decolarea din Kuala Lumpur cu destinația Beijing. 
La bordul avionului se aflau 239 de persoane, pasageri și membri ai echipajului. La mai mult de o lună de la dispariția aeronavei, nu s-a recuperat nici măcar un obiect care să aparțină zborului, informează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0171 secunde