Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat documentul ce asigură independența Bisericii ortodoxe a Ucrainei

140
Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat documentul ce asigură independența Bisericii ortodoxe a Ucrainei - bartolomeuialconstantinopolului-1546693639.jpg

Articole recomandate

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat, sâmbătă, un document care asigură independența Bisericii ortodoxe a Ucrainei, marcând o despărțire istorică de Rusia, scrie Agerpres.


Decretul de autocefalie a fost semnat de patriarh în prezența președintelui ucrainean Petro Poroșenko și a liderului noii biserici independente, Epifanie (39 de ani), la biserica Sf. Gheorghe din cadrul Patriarhiei ecumenice de la Istanbul.


Președintele Ucrainei a anunțat la 15 decembrie crearea Bisericii ortodoxe ucrainene independente de Patriarhia Moscovei, ca urmare a unei decizii în acest sens a "Conciliului de Reunificare", format din fețe bisericești ortodoxe ucrainene.


În octombrie, patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a recunoscut o biserică ortodoxă independentă în Ucraina, revocând o decizie veche de 332 de ani care plasase Ucraina sub patriarhatul Moscovei. În replică, Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat ruperea relațiilor cu Patriarhatul Constantinopolului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6882 secunde