Patru activiști pentru mediu, reținuți după ce au escaladat porțile Palatului Buckingham

258
Patru activiști pentru mediu, reținuți după ce au escaladat porțile Palatului Buckingham - palat-1340554813.jpg

Articole recomandate

Poliția interoghează patru activiști, trei bărbați și o femeie, care susțin că sunt reprezentanți ai grupului Climate Siren și au fost reținuți după ce au escaladat, sâmbătă, porțile Palatului Buckingham.
Membrii grupului s-au legat de porțile palatului timp de patru ore, sâmbătă, la scurt timp după ora locală 14.00 (16.00 ora României). Aceștia susțin că îi cer reginei să urmeze exemplul prințului Charles în privința protejării mediului, relatează BBC.
Cele patru persoane au fost reținute sub suspiciunea de încălcare a normelor parcurilor regale.
Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că ofițerii i-au înlăturat pe cei patru protestatari cu ajutorul unei platforme aeriene în jurul orei 18.35 GMT (20.35 ora României), iar aceștia au fost reținuți.
Protestul intervine la o zi după încheierea conferinței globale RIO+20 privind dezvoltarea durabilă, care a avut loc la Rio de Janeiro, în Brazilia. Grupul a publicat, de asemenea, pe site-ul său de Internet o scrisoare adresată reginei, în care compară schimbările climatice cu "o altă mare luptă națională" a generației ei. "Credem că securitatea noastră națională este în pericol acum, nu mai puțin decât era în zilele negre ale ultimului Mare Război, deși într-un mod diferit", afirmă textul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde