Patru astronauţi vor zbura în jurul Lunii

1162
2
Patru astronauţi vor zbura în jurul Lunii - astronautrachetaspatiu1280x720-1678434366.jpg

Articole de la același autor

NASA a dezvăluit în cursul acestei săptămâni că va anunţa în data de 3 aprilie numele celor patru astronauţi care vor zbura în jurul Lunii anul viitor, în cadrul misiunii spaţiale Artemis 2, informează AFP, citată de Agerpres. Ei vor fi primii oameni care vor călători până în proximitatea Lunii după ultima misiune Apollo, realizată în urmă cu peste o jumătate de secol, în 1972. Viitorul echipaj va fi compus "din trei americani şi un canadian", a precizat Bill Nelson, administratorul general al NASA.

Lansarea acestei misiuni este deocamdată prevăzută pentru noiembrie 2024, a declarat în urmă cu câteva zile un oficial al agenţiei spaţiale americane. Cei patru astronauţi se vor îmbarca la bordul rachetei SLS construite de NASA, cea mai puternică din lume la ora actuală. Ei vor fi plasaţi în partea superioară a rachetei, în capsula Orion, care se va detaşa de SLS odată ajunsă în spaţiu şi care va transporta echipajul până în proximitatea Lunii, dar fără să asolizeze. La finalul călătoriei de întoarcere spre Terra, capsula Orion va ameriza. Misiunea Artemis 2 va avea o durată de aproximativ 10 zile.

Comentează știrea

EUGEN
10 martie 2023
gaze DE STRUT

NICII SUA SI NICII RUSIA NU MAI AU CAPACITATE TEHNICA SI ECONOMICA DE A ATINGE LUNA ,NU MAI VORBIM DE MARTE IN VIITORII 10 ANII LUNA SI POATE 25 DE ANII MARTE /DACA NU ERA GENIUL LUI ERNEST SI A MIILOR DE CERCETATORII GERMANII CONFISCATII DUPA WWII DE RUSII SI AMERICANII SI ACUM ERAM LA STADIUL PRUNCIEII IN CUCERIREA COSMOSULUI/ SINGURUL LUCRU CE A INPULSIONAT ACEASTA CURSA A FOST CONCURENTA INTRE IDEOLOGIA CAPITALISTA (SUA) SI COMUNISTA (URSS)

EUGEN
10 martie 2023
gaze DE STRUT

MARII SANSE ARE CHINA IN URMATORII ANII SA AJUNGA PE LUNA DATORITA AVANSULUI TEHNOLOGIC SI FINANCIAR NE MAI VORBIND DE FACTORUL UMAN CARE ESTE EXCELENT. CHINA TACE SI FACE CA IN TOATA ISTORIA EII CIND A FOST UNITARA SI NEDIVIZATE DE INTERESE OBSCURE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5427 secunde