Patru morți în urma viiturilor produse de inundații în Creta

133
Patru morți în urma viiturilor produse de inundații în Creta - patrumorti-1550687373.jpg

Articole recomandate

Patru membri ai aceleiași familii și-au pierdut viața în urma unei viituri produse în insula Creta, din Grecia, au anunțat echipele de intervenție după ce trupurile au fost recuperate, potrivit DPA.


Victimele, cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani, se aflau într-o mașină luată de ape pe o șosea din apropierea localității Tymbaki, în sudul insulei, a precizat departamentul de pompieri.

La operațiunea de căutare au participat 45 de pompieri, șapte vehicule, o dronă, o ambarcațiune a pazei de coastă și un elicopter al armatei, a mai precizat acesta.


Femeia de 58 de ani a reușit să telefoneze la serviciul de urgență, însă nu a apucat să spună decât: "veniți, ne înecăm!".

După 35 de ore de căutări, pompierii au găsit mașina în care se aflau cele patru cadavre, potrivit greece.greekreporter.com.

Viiturile se soldează adesea cu victime în unele părți ale Greciei, unde apa se acumulează rapid în râpele din munți și năvălește apoi spre coastă.


În această iarnă, Grecia a fost afectată de un număr neobișnuit de mare de furtuni, însoțite de ploi abundente. Meteorologii pun aceste fenomene pe seama zonei de înaltă presiune de deasupra Europei Centrale, care a provocat vreme instabilă spre sud.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde