Patrulele comune ruso-turce își încep, astăzi, activitatea în Siria

356
Patrulele comune ruso-turce își încep, astăzi, activitatea în Siria - patrule-1572555105.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, miercuri, că acțiuni de patrulare în comun cu Rusia vor începe, astăzi, în zona de frontieră din Siria, după retragerea forțelor kurde, relatează AFP. 


"Vineri, începem lucrul în comun pe teren cu rușii. Cu alte cuvinte, începem misiunile de patrulare", a declarat Erdogan într-un discurs adresat grupului parlamentar al partidului său, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), la Ankara. 


Conform unui acord încheiat săptămâna trecută între Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin, miliția kurdă Unitățile de protecție a poporului (YPG) a avut termen până marți, ora 15.00 GMT, să se retragă din pozițiile sale de la frontiera cu Turcia. 
Turcia intenționează să creeze o "zonă de securitate" de aproximativ 30 de kilometri în interiorul teritoriului, de-a lungul graniței, pentru a o proteja de YPG, forțe kurde pe care le consideră drept teroriste, dar care sunt aliate ale țărilor occidentale în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI). 


Acordul cu Rusia și un altul încheiat cu câteva zile înainte cu Statele Unite au permis încetarea unei ofensive pe care Turcia a lansat-o la 9 octombrie împotriva forțelor kurde în nord-estul Siriei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4015 secunde