Pedeapsă dură pentru un traficant de coarne de rinocer

263
Un thailandez care făcea trafic cu coarne de rinocer, organizând false partide de vânătoare în Africa de Sud, a fost condamnat, la Johannesburg, la 40 de ani de închisoare, cea mai dură sentință dată până acum în această țară pentru o astfel de faptă. 


Inculpatul, Chumlong Lemtongthai, a recu-noscut că a participat la organizarea unor partide de vânătoare de rinoceri în Africa de Sud, anga-jând asiatici care să se dea drept vânători, pentru a obține coarnele animalelor și a le vinde pe piața neagră din Asia, în condițiile în care exportul acestora este interzis, potrivit guardian.co.uk.

El și-a cerut scuze pentru faptele sale, când și-a primit sentința, cea mai dură dată până în prezent în Africa de Sud pentru un delict contra mediului înconjurător.

Pe de altă parte, acuzațiile contra a trei sud-africani și a doi asiatici din același proces au fost retrase fără nicio explicație.

Cererea tot mai mare din Asia pentru coarnele de rinocer, cărora li se atribuie proprietăți curative și de creștere a performanțelor sexuale, a dus la o creștere a braconajului, astfel că, numai anul acesta, în Africa de Sud au fost omorâte peste 450 de animale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iunie 2010
Stire din Sport : Au și danezii Green-ul lor
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Sport : E timpul Africii!
Pagina a fost generata in 0.8512 secunde