Pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași a început mai devreme

161
Pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași a început mai devreme - pelerinaj-1633351871.jpg
Pelerinii a luat deja cu asalt Mitropolia pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Paracheva. Având în vedere situaţia epidemiologică, mulţi dintre credincioşi se tem de impunerea unor noi restricţii, care le-ar putea împiedica participarea la cel mai mare pelerinaj de la Iaşi.


Potrivit Antena3.ro, sute de oameni s-au aşezat deja la rând în curtea Mitropoliei, la Iaşi. Mulţi dintre credincioşi s-au grăbit să ajungă să se închine la racla Sfintei Paracheva de teama restricţiilor care s-ar putea impune în perioada următoare.

Mitropolia, însă, nu a fost luată pe nepregătite, aceasta amenajând spaţiul din curte corespunzător pentru situaţia epidemiologică actuală.

Pentru a preveni contractarea virusului, reprezentaţii Mitropoliei s-au asigurat de existenţa unui singur culoare pe care pelerinii să intre în biserică, în timp ce mai mulţi voluntari au garantat că pelerinii păstrează distanţa şi poartă masca de protecţie.


Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiții, dată fiind situația epidemiologică.

"Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, transmit reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3393 secunde