Pentagonul confirmă că un avion militar rus a urmărit nava USS Donald Cook în Marea Neagră

169
2
Pentagonul confirmă că un avion militar rus a urmărit nava USS Donald Cook în Marea Neagră - distrugatorussdonaldcook3-1397494195.jpg

Articole recomandate

Un avion de vânătoare rus a zburat la joasă altitudine, în mod repetat, deasupra distrugătorului american Donald Cook, zilele trecute, anunță Pentagonul, condamnând acțiunea "provocatoare și neprofesionistă" a Rusiei.
Potrivit Departamentului american al Apărării, un avion de vânătoare rus de tip Suhoi Su-24 (Fencer) a trecut de 12 ori, zilele trecute, pe deasupra navei militare USS Donald Cook, un Marea Neagră. Se pare că avionul nu avea la bord muniție, potrivit Mediafax.ro.
"Această acțiune provocatoare și neprofesionistă a Rusiei intră în contradicție cu procedurile naționale și cu acordurile anterioare privind interacțiunea profesională între armatele noastre", a reacționat, conform Reuters, colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.
În momentul manevrelor avionului militar rus, nava USS Donald Cook efectua operațiuni de patrulare în apele internaționale, în partea de vest a Mării Negre.
Duminică, Ankara a semnalat prezența unui avion rus de recunoaștere în Marea Neagră, în apropierea spațiului aerian al României, Bulgariei și Turciei. Potrivit Statului Major al armatei turce, un avion militar rus de tip Iliușin IL-20 (Coot-A, conform terminologiei NATO) a fost observat duminică la prânz în spațiul internațional, în largul coastelor României, Bulgariei și Turciei. "Apropiindu-se dinspre România, un avion rus de tip Iliușin IL-20 a zburat 30-40 de kilometri paralel cu coastele Turciei, în spațiul aerian internațional" , a precizat Statul major al armatei turce. Forțele aeriene turce au trimis patru avioane de vânătoare de tip F-16, de la bazele aeriene Bandirma și Merzifon.
Distrugătorul american Donald Cook și nava militară franceză Dupuy de Lôme se află în Marea Neagră în contextul tensiunilor dintre Occident și Rusia din cauza crizei ucrainene. "Este vorba de o misiune pentru oferirea de garanții de securitate aliaților din cadrul NATO și partenerilor de la Marea Neagră", a comunicat Departamentul american al Apărării.


Comentează știrea

adamirator
15 aprilie 2014
mai fratilor,

ce expresii neadecvate? am copiat (cu ghilimele) datele avionului Il-20. De ce nu postati? Avionul este versiunea militara a lui Il-18. Primul zbor al lui Il-18 a a vut loc in 1957, parca...

idem
15 aprilie 2014
si asta?

voi aveti ceva ciudat cu programul asta de supraveghere... Cititi si singuri despre Su-24... aveti material bogat pe Internet! Tot o vechitura...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde