Pentagonul pregătește o operațiune de trei zile în Siria

58
Pentagonul pregătește o operațiune de trei zile în Siria - entry-1378641269.jpg

Articole recomandate

Pentagonul pregătește atacuri împotriva Siriei mai lungi și mai intense decât s-a prevăzut, timp de trei zile, a relatat duminică cotidianul Los Angeles Times, preluat de AFP.

Strategii americani optează pentru un baraj masiv de tiruri cu rachete, urmat rapid de alte atacuri asupra unor ținte ratate sau care nu au fost distruse în urma intervenției inițiale, potrivit responsabililor de la Pentagon citați de ziar. Doi ofițeri americani au declarat publicației că de la Casa Albă s-a cerut o listă cu obiective lărgită pentru a include 'mult mai multe' decât lista inițială, care indica circa 50 de obiective.

Planificatorii Pentagonului au în vedere de acum participarea bombardierelor forțelor aeriene, precum și a celor cinci distrugătoare americane care patrulează în prezent în Mediterana orientală, pentru a lansa rachete de croazieră și rachete sol-aer, rămânând în afara ariei de acțiune a apărării aeriene siriene, potrivit raportului. Portavionul Nimitz cu escorta sa - un crucișător și trei distrugătoare poziționate în Marea Roșie - poate să lanseze de asemenea rachete de croazieră asupra Siriei.

"Vor exista mai multe salve și o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore și o indicație clară când vom fi terminat", a declarat ziarului un ofițer la curent cu planurile militare americane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4029 secunde