Pentagonul susţine că Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mult mai slăbită

169
Pentagonul susţine că Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mult mai slăbită - fondrusia30-1648221347.jpg

Articole de la același autor

Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat un înalt oficial al Pentagonului. Vineri, preşedintele american Joe Biden Biden s-a deplasat în Polonia, acolo unde milioane de refugiați au fugit de războiul din Ucraina. Adresându-se joi liderilor G7, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a îndemnat națiunile membre să ia măsuri mai puternice, inclusiv un embargo total asupra comerțului cu Rusia și crearea de garanții de securitate pentru Ucraina.

Zelenski a mulțumit Europei pentru sprijin, dar pe de altă parte, le-a reproșat liderilor că au acționat prea târziu și au ratat șansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război.

Japonia va îngheța activele a încă 25 de cetățeni ruși și va interzice exporturile către 81 de organizații ruse, a anunțat vineri Ministerul de Finanțe al țării într-un comunicat de presă.

Numărul total de ruși vizați de înghețarea activelor din Japonia ajunge astfel la 101.

Printre noii vizați de sancțiuni se află Igor Shuvalov, fost viceprim-ministru rus și președinte al băncii Vnesheconombank, precum și cinci dintre rudele oligarhului Serghei Chemezov, potrivit Ministerului de Finanțe al Japoniei.

Exportul de bunuri de lux va fi de asemenea interzis, a spus ministerul.

Tokyo a dezvăluit o serie de măsuri punitive împotriva Moscovei în ultimele săptămâni. Cele mai recente sancțiuni vin în momentul în care prim-ministrul japonez Fumio Kishida s-a angajat miercuri să anunțe mai multe măsuri de sprijin pentru Ucraina la summitul G7 de la Bruxelles.

Alexandr Lukașenko, liderul autoritar al Belarusului care a permis Rusiei să folosească teritoriul său pentru a intra cu trupe în Ucraina, a avertizat joi că propunerea Poloniei de trimitere a unor trupe internaționale de menținere a păcii în Ucraina ar putea declanșa „Al Treilea Război Mondial”, relatează The Guardian.

„Situația este foarte gravă și foarte tensionată. Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeți că vom sta pe margine? Ei ne vor călca pur și simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet”, a spus Aleksandr Lukașenko, citat de AP.

Ruşii continuă să bombardeze Ucraina. Aseară au lovit un depozit petrolier de lângă Kiev. O flacără uriaşă s-a ridicat spre cer, urmată de un nor dens de fum. Imagini de la fața locului au fost distribuite pe rețelele sociale.

135 de copii au fost uciși și 184 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina, anunță procurorii ucraineni. Potrivit infromațiilor oficiale, doi copii au fost uciși în timpul luptelor din orașul Rubijne, regiunea Luhansk.

Joi, doi copii de șase și 13 ani au fost răniți în Novomykhailivka, regiunea Donețk, în urma bombardamentelor rusești. Procurorii au adăugat că trei adolescenți - de 13, 14 și 15 ani - au fost răniți în timpul unei explozii din Obilne, în regiunea Zaporizhia. Ei au fost transportați la Spitalul Melitopol. Unul dintre ei este în stare critică la terapie intensivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6034 secunde