Pentru a treia zi consecutiv, ruşii stau la coadă pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi

193
Pentru a treia zi consecutiv, ruşii stau la coadă pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi - omagiu-aleksei-navalnii-1709481869.jpg

Articole de la același autor

Sute de ruşi au stat la coadă şi duminică, pentru a treia zi consecutiv, la cimitirul Borisovo din sud-estul Moscovei, pentru a-i aduce un omagiu liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri, după decesul său subit la 16 februarie, în circumstanţe neclare, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, relatează EFE.


Profitând de o zi însorită, sute de moscoviţi s-au adunat la cimitir pentru a-i aduce un omagiu disidentului, de a cărui moarte mulţi dintre susţinătorii săi îl consideră responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.


La coada formată lângă cimitirul din Borisovo au putut fi văzute chiar şi familii cu copii.


"Coada creşte minut cu minut", a comentat un simpatizant al lui Navalnîi pe reţelele de socializare.


Mormântul lui Navalnîi este acoperit în întregime de flori care au ajuns aproape până la înălţimea crucii de lemn de la capătul mormântului. Iar oamenii aduc nu doar garoafe şi trandafiri, ci şi afişe, jucării şi alte obiecte.


Persoanele prezente au spus că atât sâmbătă, cât şi duminică dispozitivul poliţiei s-a diminuat, iar forţele de ordine nu au comis excese sau arestări în ultimele două zile la Moscova.


Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au declanşat o anchetă privind circumstanţele morţii sale în închisoarea "Lupul polar" din districtul autonom Iamalo-Neneţk, situat dincolo de Cercul Polar.


Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat în plină campanie electorală, nu a comentat moartea inamicului numărul unu al Kremlinului. De altfel, Putin nu i-a rostit niciodată numele în public.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3783 secunde