Percheziții la Senatul francez, într-un dosar pentru deturnări de fonduri publice

146
Percheziții  la Senatul francez, într-un dosar  pentru deturnări  de fonduri publice - senatulfranteiperchezitii-1464091072.jpg

Articole recomandate

Percheziții la Senatul francez au avut loc într-o anchetă referitoare la suspiciuni de deturnări de fonduri publice în profitul senatorilor din partidul de dreapta al fostului președinte Nicolas Sarkozy, au indicat, pentru AFP, surse apropiate anchetei.

Potrivit unor surse, percheziția viza Uniunea Republicană a Senatului (URS), o asociație senatorială care primea finanțări pentru grupul UMP (fostul nume al partidului Republicanii) și al cărui fost secretar general Francois Thual a fost inculpat în iulie 2015 pentru deturnare de fonduri publice.

În noiembrie 2014, acesta declarase cotidianului "Le Monde": "Până în această vară, retrăgeam în fiecare lună sau aproape între 5.000 și 6.000 de euro cash dintr-unul din conturile URS și îi trimiteam trezorierului grupului UMP din Senat, Jean-Claude Carle. Acționam la cerere. Mi se indica suma de debitat la telefon. Mă duceam (la bancă), recuperam banii, strecuram bancnotele în buzunar și mă întorceam într-un taxi la Senat", detalia el. "Ei aveau nevoie de bani lichizi, pentru că senatorii aveau cheltuieli, mi se explica la telefon", afirma el.

"Totul este în întregime fals. Dl. Thual nu mi-a remis niciodată nimic", a reacționat atunci trezorierul Jean-Claude Carle, pentru AFP.

Ancheta vizează totodată fonduri cerute de senatorul de dreapta Henri de Raincourt, inclusiv când era ministru în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy (2007-2012). Fostul ministru al cooperării admisese că a primit 4.000 de euro lunar, vărsați dintr-un cont pe numele grupului său politic. El făcuse referire la "ajutoare și susțineri pentru o activitate parlamentară", explicând că sumele primite când era ministru, între 2010 și 2012, corespundeau unei activități anterioare.

În mai 2014, grupul Republicanii a dezmințit oficial "orice deturnare de fonduri publice", scrie Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4278 secunde