Percheziții și arestări în Germania! Persoane suspectate de legături cu Statul Islamic

135
Percheziții și arestări în Germania! Persoane suspectate de legături cu Statul Islamic - germaniaperchezitii-1454594758.jpg
Poliția germană a anunțat arestarea, în cursul unor percheziții la Berlin și în alte două regiuni, a doi algerieni suspectați că sunt în contact cu organizația Statul Islamic, în timp ce alți doi suspecți sunt căutați, relatează AFP.

Acești patru bărbați sunt suspectați de pregătirea unui act grav ce amenință securitatea statului. O femeie a fost de asemenea arestată în Renania de Nord-Westfalia pentru alte motive, a anunțat poliția berlineză, potrivit căreia algerienii suspecți trăiau în adăposturi pentru refugiați.

"Am cooperat cu colegii noștri în Renania de Nord-Westfalia și în Saxonia Inferioară. Adăposturile pentru refugiați (în aceste regiuni) unde trăiau suspecții au fost percheziționate", a precizat, pentru canalul de informații N24, purtătorul de cuvânt al poliției, Stefan Redlich.

"Unul din cei doi bărbați arestați în regiunea Renania de Nord-Westfalia face obiectul unui mandat de arestare a autorităților algeriene pentru presupusă apartenență la organizația Statul Islamic. Al doilea bărbat a fost arestat la Berlin, pentru falsificare de documente. La Berlin, perchezițiile au avut loc în patru apartamente și la două locuri de muncă. În total, 450 de polițiști, între care unități speciale, au fost mobilizați în capitală, în Renania de Nord-Westfalia și în Saxonia Inferioară", a precizat purtătorul de cuvânt.

v v v

De la atacurile de la Paris, din 13 noiembrie 2015, autoritățile germane au indicat în mai multe rânduri că și Germania a fost amenințată de atacuri ale unor grupări jihadiste. Astfel, în noaptea de Anul Nou, la Munchen, gările din capitala bavareză au fost închise publicului din cauza unei alerte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Descinderi cu mascați, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.7218 secunde