Pericol de contaminare radioactivă: Sonda Phobos-Grunt se va prăbuși pe Terra în ianuarie

746
1
Pericol de contaminare radioactivă: Sonda Phobos-Grunt se va prăbuși pe Terra în ianuarie - phobosgrunt-1324131535.jpg
Agenția Spațială Rusă a anunțat ca resturile sondei vor ajunge pe suprafața Pământului cândva între 6 și 19 ianuarie. Nu se stie inca exact unde va cadea sonda, se stie însă că fragmentele care se vor prabusi cantaresc impreuna 200 de kilograme. 

Cu toate ca Agentia Spatiala Rusa a spus de mai multe ori ca materialul extrem de toxic de la bordul lui Phobos-Grunt, sonda care ar fi trebuit sa ajunga pe Phobos, cea mai mare luna a lui Marte, nu prezinta riscuri de contaminare radioactiva, expertii avertizeaza asupra faptului ca, daca acest combustibil ingheata, exista riscul sa nu se dezintegreze la intrarea in atmosfera si ar putea contamina grav zonele populate de pe Pamant unde este posibil sa se prabuseasca, scrie green-report.ro.

Phobos-Grunt este blocata pe orbita Pamantului de la inceputul lui noiembrie Agentia Spatiala Europeana a anuntat ca si-a incetat eforturile de a stabili legatura cu naveta spatiala dupa ce aceasta nu a mai transmis niciun semnal de la finele lunii trecute.

Comentează știrea

Teofil
17 decembrie 2011
Cadere sprancenata ...

Toate calculele facute de specialistii rusi arata ca aceste resturi se vor fragmenta in doua si se vor prabusi peste palatele Cotroceni si Victoria , intr-o zi de marti , cand pedeleii lucreaza la reforma statului ...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Actual : SUA transferă ultima bază irakienilor
Pagina a fost generata in 1.6821 secunde