"Pericolul comiterii unor atentate teroriste râmâne ridicat"

123

Articole recomandate

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Tobias Plate, a avertizat luni că pericolul comiterii unor atentate teroriste pe teritoriul german rămâne unul ridicat, după ce autoritățile bavareze s-au confruntat cu patru atacuri doar în ultima săptămână, soldate cu zece morți și 34 de răniți, transmite Reuters.

"Pericolul comiterii unor atacuri a rămas unul ridicat pentru o perioadă lungă de timp", a declarat Tobias Plate.

Un tânăr sirian s-a detonat duminică seara într-un bar din localitatea bavareză Ansbach, rănind 12 persoane într-un atentat. Acesta este ultimul incident dintr-o serie de patru atacuri care au lovit în ultima săptămână Bavaria, unul dintre cele mai mari landuri germane.

Tot duminică, un sirian a ucis o femeie cu un cuțit de kebab pe străzile din localitatea Reutlingen și a rănit alte două persoane.

Vineri, un adolescent germano-iranian a deschis focul în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen și a împușcat mortal nouă persoane, printre care se numără opt adolescenți. David Ali Sonboly a fost diagnosticat cu depresie și a căutat informații despre atacuri armate, fiind fascinat de Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în două atacuri separate din Oslo și de pe insula Utoya.

Între timp, miercuri seara, un adolescent afgan a atacat călătorii unui tren bavarez cu un topor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde