Personalul de la Cernobîl a furat combustibil de la soldații ruși: "Mi-a fost teamă că va fi o tragedie pentru umanitate"

237
Personalul de la Cernobîl  a furat combustibil de la soldații ruși:

Articole de la același autor

Fosta centrală nucleară de la Cernobîl (nordul Ucrainei) a fost preluată de forţele ruse în prima zi a invaziei, dar în prezent se află din nou sub controlul Ucrainei, scrie stiripesurse.ro

În după-amiaza zilei de 24 februarie, forţele ruse au înconjurat Cernobîlul cu tancuri şi vehicule blindate, după ce au intrat în Ucraina pe la graniţa cu Belarus, la doar aproximativ 16 km distanţă. Personalul de la centrală care a supravegheat activitatea a fost nevoie să fure combustibil de la soldaţii ruşi pentru a împiedica un accident nuclear de proporţii. ”Dacă am fi pierdut curentul electric, ar fi putut fi catastrofal (...) Mi-a fost teamă că va fi o tragedie pentru umanitate”, a afirmat un membru al personalului ucrainean, conform BBC, citat de news.ro.

Aproximativ 170 de soldaţi ucraineni care păzeau centrala au fost duşi la subsol şi ţinuţi captivi. Apoi, soldaţii ruşi au percheziţionat incinta după armamament şi explozibili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7095 secunde