Personalul navigant de la Lufthansa renunță la grevă

79
Personalul navigant de la Lufthansa renunță la grevă - lufthansa-1448450067.jpg

Articole recomandate

Principalul sindicat al personalului navigant al companiei aeriene germane Lufthansa a anunțat miercuri anularea grevei programate pentru zilele de joi și vineri, în urma progreselor realizate în cursul negocierilor cu echipa managerială pe tema pensiilor și a vârstei de pensionare, transmite Agerpres.ro.



Cu toate acestea, sindicatul UFO a avertizat că este nevoie să se ajungă la un nou acord cu privire la locurile de muncă pentru a se evita declanșarea unor alte acțiuni de protest în viitor.

UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariați de la Lufthansa, a amenințat luni cu declanșarea unor greve în zilele de joi, vineri și luni dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii și condiții de muncă.

Grevele declanșate în cursul acestei luni de personalul navigant au costat Lufthansa zeci de milioane de euro, compania aeriană germană fiind obligată să anuleze un număr de aproximativ 4.700 de zboruri, ceea ce a afectat în jur de 550.000 de pasageri.

Anterior, Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, a fost puternic afectată și de cele 13 greve declanșate în ultimele 18 luni de sindicatul german al piloților, Cockpit, tot din cauza disputelor privind salariile, beneficiile și reducerile de costuri.

Pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar și cu transportatorii din Golful Persic, Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariați încercând să micșoreze costurile. Conducerea Lufthansa vrea să înființeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania și, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operațiunilor grupului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
Stire din Actual : Compania Lufthansa, atacată cibernetic
Marţi, 02 Decembrie 2014
Stire din Actual : Greva Lufthansa continuă
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Actual : Lufthansa, în grevă, mâine
Marţi, 10 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Greva Lufthansa continuă!
Vineri, 20 Martie 2015
Stire din Economie : Lufthansa anulează 700 de zboruri!
Pagina a fost generata in 1.6937 secunde