Pescarii francezi au început blocada împotriva britanicilor în scandalul Brexit

294
Pescarii francezi au început blocada împotriva britanicilor în scandalul Brexit - pescariifranceziauinceputbaricad-1637941525.jpg

Articole de la același autor

Scandalul permiselor de pescuit a escaladat vineri, când pescarii francezi au blocat prima barcă de pescuit britanică, relatează Reuters. Barca britanică de pescuit „Normandy Trader” nu a putut intra în portul francez St. Malo, în condițiile în care pescarii europeni au transmis anterior că nu vor mai permite accesul britanicilor pe piața europeană atâta vreme cât Regatul refuză să acorde licențe de pescuit așa cum s-a negociat în acordul Brexit, intrat în vigoare la începutul anului. Pescarii francezi au început o blocadă nelăsând bărcile britanice să intre în porturile francize pentru a comercializa peşte. Decizia fără precedent vine în mijlocul unui conflict dur între Franța și Marea Britanie după Brexit, generat de faptul că Londra nu și-ar fi respectat angajamentele luate în acordul Brexit și nu a autorizat suficiente licențe de pescuit în ape britanice pentru pescarii europeni. Tensiunile au început să se accentueze puternic din octombrie, când Franța a confiscat o barcă britanică în apele sale teritoriale.


Acordul post-Brexit, încheiat la finalul lui 2020 între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, prevede că pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice cu condiţia de a face dovada că pescuiau acolo şi înainte. Însă acum între francezi şi britanici există divergenţe legate de natura şi amploarea documentelor justificative.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde