Peste 1.100 de civili au murit de la începutul invaziei. O nouă rundă de negocieri, în Turcia

98
Peste 1.100 de civili au murit de la începutul invaziei. O nouă rundă de negocieri, în Turcia - fondrazboigravv-1648474821.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.100 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului, potrivit unui bilanț publicat de Națiunile Unite. În același timp, organizația avertizează că numărul real al morților și al răniților este mult mai mare, dar sunt zone întregi în care este imposibil de stabilit exact un bilanț. Cum ar fi în Mariupol, unde nimeni nu știe câți oameni au murit în bombardamente, câți au fugit și câți au fost duși forțat în Rusia.

Cernihiv este un alt oraș distrus de atacurile rusești. Oamenii care au rămas acolo nu mai au apă, încălzire și energie electrică. Pe de altă parte, forțele armate ucrainene au transmis că trupele ruse au fost respinse duminică din mai multe localităţi. Războiul din Ucraina a provocat daune infrastructurii de peste 63 de miliarde de dolari.

O nouă rundă de negocieri față în față între Ucraina și Rusia va avea loc zilele acestea în Turcia - au confirmat surse oficiale de ambele părți. Încă nu este clar când vor începe. Unul dintre negociatorii ucraineni a spus că vor fi de astăzi până miercuri.

Pe când, șeful delegației ruse a anunțat că marți și miercuri, fără să precizeze locul discuțiilor. Iar presa turcă scrie că într-o conversație la telefon, președinții Putin și Erdogan au convenit negocieri la Istanbul, fără a menționa când. Până acum, au fost trei runde de discuții în persoană în Belarus, care au continuat virtual. Plus o întâlnire față în față între miniștrii de externe rus și ucrainean tot în Turcia, la Antalya. Vrem pacea fără întârziere, a spus președintele Zelenski în cel mai recent mesaj al său, de la miezul nopții, înaintea noilor discuții.

Zelenski: "Avem o nouă rundă de negocieri în față. Vrem cu adevărat pacea. Fără întârziere. După cum am fost informat, există deja o oportunitate pentru o întâlnire față în față în Turcia, ceea ce nu este rău. Vom vedea rezultatele.

Prioritățile noastre în cadrul negocierilor sunt cunoscute: suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, fără îndoială. Cerem obligatoriu garanții efective de securitate pentru țara noastră. Scopul nostru este evident - pacea și restabilirea vieții normale în țara noastră cât mai curând posibil".

Forțele ruse ar fi părăsit un oraș pe care l-au ocupat chiar lângă centrala nucleară Cernobîl, după protestele localnicilor, scrie BBC.

Primarul Iuri Fomichev a transmis un mesaj video luni, în care spune că rușii au plecat din orașul Slavutch. Ei preluaseră sâmbătă controlul asupra acestui oraș și îl reținuseră pentru scurt timp pe primar. Sute de localnici au protestat în stradă față de aceste agresiuni, iar oficialul a fost eliberat ulterior.

La Slavutch locuiesc în principal muncitorii care lucrează la întreținerea centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl.

În cea mai recentă actualizare a situației din Ucraina, Ministerul Apărării al Regatului Unit transmite că „nu a existat nicio schimbare semnificativă a pozițiilor forțelor ruse în țară” în ultimele 24 de ore.

Potrivit sursei citate, trupele ruse se confruntă cu lipsuri logistice continue și soldații au moralul la pământ pe fondul apărării puternice a ucrainenilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.683 secunde