Peste 71 de milioane de turişti străini au vizitat Spania în 2022

80
Peste 71 de milioane de turişti străini au vizitat Spania în 2022 - turistispania-1675367178.jpg

Articole de la același autor

Peste 71 de milioane de turişti străini au vizitat Spania în 2022, iar perioada de timp şi sumele cheltuite în ţară au fost mai mari decât înaintea pandemiei de COVID-19, a declarat miercuri ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, transmite Reuters.

Cu toate acestea, numărul total de turişti străini a fost mai mic decât în 2019, când un număr record de 83,5 milioane au vizitat Spania, potrivit cifrelor Institutului Naţional de Statistică (INE).

„Sectorul turismului îşi redobândeşte vigoarea şi asta înseamnă nu doar un impact economic important, ci şi unul social şi teritorial”, le-a spus Reyes Maroto jurnaliştilor la Rabat, unde o delegaţie guvernamentală spaniolă condusă de premierul Pedro Sanchez s-a întâlnit cu omologii marocani.

Reyes Maroto a adăugat că a crescut durata medie a unui sejur turistic, până la aproape opt zile, ceea ce reflectă eforturile Guvernului de la Madrid de a face tranziţia spre un model de turism mai sustenabil şi digital, cu ajutorul fondurilor europene. În total, turiştii străini au cheltuit anul trecut 87 de miliarde de euro în Spania, a adăugat Reyes Maroto.

Turismul este un sector strategic pentru Spania, a doua destinaţie mondială după Franţa, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5211 secunde