Peste 8.000 de victime, inclusiv șase morți. Experții compară fenomenul cu un atac terorist

166
Peste 8.000 de victime, inclusiv șase morți. Experții compară fenomenul cu un atac terorist - 8000victime-1480430298.jpg

Articole recomandate

Un fenomen șocant s-a petrecut în Australia, unde șase oameni au murit, iar peste 8.000 au ajuns la spital din cauza crizelor de astm. Bulversați, experții încearcă să explice fenomenul, pe care l-au comparat, ca amploare, cu un atac terorist de proporții.

De vină este o furtună de polen. O scădere bruscă a temperaturii, însoțită de furtuni cu fulgere, după o perioadă cu 35 de grade Celsius, a declanșat infernul în Melbourne.

Specialiștii spun că vântul puternic a ridicat în aer particule fine de polen și le-a risipit apoi în metropolă. Bolnavii de astm au fost cei mai afectați, potrivit România TV.

În primele ore ale furtunii, serviciile de urgență au primit aproape 2.000 de apeluri de urgență, fapt fără precedent. Paramedicii au făcut eforturi uriașe pentru a răspunde apelurilor, dar nu au reușit să ajungă la toți bolnavii în timp util. Astfel, cei afectați de fenomen nu au mai așteptat ambulanțele și au luat cu asalt spitalele. Șase oameni au murit până acum, iar din miile de persoane care au ajuns la spital, cel puțin 20 sunt în stare gravă.

"Persoanele care sunt sensibile la polen, care de obicei fac doar rinită, se trezesc cu alergii care pot declanșa crize de astm foarte grave. Și asta s-a întâmplat!", a declarat specialista Christine Jenkins.

Autoritățile australiene avertizează că situația s-ar putea re-peta și i-au sfătuit pe cei care se știu cu probleme să evite, în această perioadă, ieșirile inutile din casă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3971 secunde