Peste jumătate din populația țărilor sărace a fost vaccinată anti-COVID

134
Peste jumătate din populația țărilor sărace a fost vaccinată anti-COVID - saraciue-1660839847.jpg

Articole de la același autor

Acoperirea vaccinală în țările sărace a ajuns la 50%, a anunțat, joi, alianța internațională Gavi, salutând progresele înregistrate în depășirea inegalităților în ceea ce privește accesul la vaccinare, potrivit Realitatea.net


Acoperirea vaccinală în țările sărace a ajuns la 50%, a anunțat, joi, alianța internațională Gavi, salutând progresele înregistrate în depășirea inegalităților în ceea ce privește accesul la vaccinare. Deși inegalitățile persistă, „țările cu venituri mici au făcut progrese remarcabile”, atingând un „prag decisiv în ceea ce privește acoperirea” cu vaccinul Covid-19.

S-au înregistrat progrese importante de la începutul anului 2022, când doar 31% dintre persoanele din aceste 92 de țări primiseră primele două doze. Anterior, acoperirea în 34 dintre aceste țări era mai mică de 10%, ceea ce este acum cazul în doar zece țări, a precizat Gavi.


Alianța internațională și OMS au deplâns de mult timp lipsa de solidaritate în ceea ce privește accesul la vaccinarea împotriva Covid-19. Accesul inegal la vaccinuri „este cel mai bun aliat al pandemiei Covid-19”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la începutul acestui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde