Peste un milion de cazuri de Covid-19 într-o singură zi, în unele state ale lumii

502
Peste un milion de cazuri de Covid-19 într-o singură zi, în unele state ale lumii - cccccc-1640934977.jpg

Articole de la același autor

Milionul de noi cazuri într-o zi a fost atins săptămâna trecută, determinând unele regiuni, precum Québec din Canada, să impună măsuri noi. Le Figaro a făcut bilanţul ultimelor informaţii legate de Covid-19. Cu o explozie a numărului de contaminări în lume, pragul simbolic de un milion de noi cazuri zilnic a fost atins pentru prima dată în săptămâna 23-29 decembrie, potrivit unui bilanţ al AFP, citat de News.ro.

Mai mult de 7,3 milioane de noi cazuri au fost depistate în aceste ultime şapte zile, adică o medie de 1.045.000 pe zi.

Québecul a anunţat joi revenirea la starea de urgenţă de la ora 22.00 la 5.00 dimineaţa în întreaga provincie francofonă de la Revelion, în momentul în care un număr infecţii record cauzate de răspândirea fulminantă a variantei Omicron au fost înregistrate în Canada.

Africa de Sud, unde a fost depistată luna trecută noua variantă Covid-19, a anunţat joi că a depăşit vârful valului Omicron fără creşteri importante de decese. Autorităţile au anunţat o reducere a restricţiilor legate de Covid, între care ridicarea carantinei nocturne.

Autorităţile sanitare americane au recomandat evitarea de croaziere, inclusiv pentru persoanele vaccinate, din cauza creşterii numărului de cazuri la bordul vaselor de la sosirea Omicron. Franţa a ridicat restricţiile impuse Marii Britanii

Autorităţile sanitare portugheze au decis să reducă de la zece la şapte zile perioada de izolare impusă persoanelor infectate de coronavirus care nu prezintă simptome, precum şi cazurilor contact.

Rusia a înregistrat 87.527 de decese legate de Covid-19 în noiembrie, a anunţat joi Agenţia Naţională de Statistică, record lunar care duce bilanţul la peste 600.000 de decese. Cifre mult mai mari decât cele ale guvernului (307.948 decese).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4073 secunde