Peter Szijjarto: „Ungaria nu doreşte să trimită muniţie Ucrainei”

903
34
Peter Szijjarto: „Ungaria nu doreşte să trimită muniţie Ucrainei” - 1-1679393429.jpg
Ungaria nu doreşte să trimită muniţie Ucrainei, deşi nu va opri alte state ale UE să procedeze astfel, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, adăugând că Ungaria s-a abţinut în mod constructiv în această privinţă, relatează agenţia MTI, consultată de Agerpres.

„Ungaria nu livrează arme, noi vrem pace”, a declarat Szijjarto într-o conferinţă de presă în cursul unei reuniuni în care Uniunea Europeană a aprobat alocarea a două miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei.

„De aceea noi nu participăm... Nu livrăm muniţie Ucrainei, nici nu-i împiedicăm pe alţii să facă ce vor”, a conchis el.

Contribuţia Ungariei la Instrumentul European pentru Pace este de 1%, sau circa 10 milioane de euro, meniţi unor scopuri ca stabilitatea în Balcanii de vest şi reducerea presiunii migraţiei, conform unui comunicat al MAE ungar.

Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria nu va lua parte la procurarea muniţiei sau livrarea ei către Ucraina. El a menţionat că Bruxellesul continuă să încurajeze „o atmosferă de război” şi că ţările care promovează pacea sunt tot mai presate să se alinieze acestei abordări, subliniind însă că singura cale de a salva vieţi este o reglementare diplomatică.

Comentează știrea

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
EUGEN
23 martie
CORP CERESC

DE GEABA NE DAM NOII ZMEII SI RIDEM DE UNGURII DAR EII STIU SA-IPUNAPE PE TOTII LA PUNCT ,NU LE SUFLA NIMENIIIN CIORBA SI-SI APARA INTERESUL NATIONAL INTRIND IN CLICCIURII CU "SPECIALISTII" DE LA BRUX

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2388 secunde