Pfizer testează un nou vaccin antigripal pe bază de ARN mesager

154
Pfizer testează un nou vaccin antigripal pe bază de ARN mesager - pfizer2-1632842407.jpg
Pfizer a anunțat, luni, că a început testarea pentru un nou vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN mesager, folosită anterior pentru vaccinurile împotriva coronavirusului. Conform companiei americane, „flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina virusului în circulaţie”.


Potrivit Digi24, compania americană de biotehnologie Moderna a declarat, de asemenea, că a lansat studii pentru un astfel de produs la începutul lunii iulie.

Studiul clinic Pfizer se desfăşoară în Statele Unite şi va evalua siguranţa unei doze din acest nou vaccin, precum şi imunogenitatea acestuia (capacitatea de a provoca o reacţie imună), la persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 65 şi 85 de ani, conform Agerpres. Acesta va include câteva sute de participanţi, conform detaliilor din studiile clinice postate pe un site guvernamental american.

Vaccinurile antigripale actuale utilizează virusuri inactive - un proces care durează mult timp. Prin urmare, tulpinile ţintă ale virusului, în continuă evoluţie, trebuie alese pentru dezvoltarea vaccinurilor cu aproximativ şase luni înainte de începerea epidemiei sezoniere. Eficacitatea vaccinurilor utilizate în acest moment este în general de 40% până la 60%.


„Flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina virusului în circulaţie, o mai mare fiabilitate a aprovizionării şi posibilitatea de a îmbunătăţi eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva gripei”, afirmă Pfizer în comunicatul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.215 secunde