Phenian: Noile sancțiuni internaționale ar putea declanșa iar foametea în Coreea de Nord

130
1
Phenian: Noile sancțiuni internaționale ar putea declanșa iar foametea în Coreea de Nord - kimjongun012-1459421013.jpg

Articole recomandate

Foametea în Coreea de Nord devine o problemă serioasă. Pentru prima dată de la venirea la putere a lui Kim Jong-Un, fiul precedentului dictator Kim Jong-Il, regimul de la Phenian vorbește deschis despre foamete, avertizând că "ar putea veni iar o perioadă în care vom fi nevoiți să mâncăm rădăcini de iarbă". Afirmațiile vin la scurt timp după impunerea unui nou set de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, adoptate la nivel ONU.

După ce au organizat călătorii pentru a le arăta jurnaliștilor străini cât de bine trăiesc, liderii nord-coreeni au schimbat placa și, pentru prima dată, vorbesc despre greutățile care-i așteaptă, în contextul noilor sancțiuni internaționale adoptate ca urmare a testelor nucleare desfășurate de Phenian. Restricțiile economice adoptate în Consiliul de Securitate al ONU sunt cele mai dure din ultimii 20 de ani, iar asta în contextul în care țara a fost izolată constant de la comerțul internațional. 



Noul set de sancțiuni interzice complet comerțul cu Coreea de Nord, iar țările membre ONU nu vor mai avea voie să cumpere de aici nici măcar cărbune și fier, mărfuri-cheie în schimburile comerciale internaționale ale Phenianului.



Comentează știrea

Autor
1 aprilie 2016
Ăștia viața

Aveți bani de teste nucleare și nu aveți bani de mâncare ? Poporul trebuie să se revolte împotriva sistemului și să își ia destinul in mâini !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6069 secunde