Piloții ruși din avionul prăbușit în Siberia ar fi fost otrăviți prin sistemul de alimentare cu oxigen

196
Piloții ruși din avionul prăbușit în Siberia ar fi fost otrăviți prin sistemul de alimentare cu oxigen - 6355468a6d93eimage-1666766234.jpg

Articole recomandate

Rusia susține că cei doi piloți și-au pierdut cunoștința după ce ar fi fost otrăviți prin sistemul de alimentare cu oxigen care s-a defectat. Aceasta ar fi cauza care a dus la prăbușirea avionului de vânătoare peste o clădire rezidențială din orașul Irkuțk, Siberia, scrie stiripesurse.ro


Surse judiciare au precizat pentru publicația rusă Kommersant că lipsa de oxigen, supraalimentarea acestuia sau o ingestie accidentală de azot în aer ar fi putut duce la leșinurile simultane ale piloților care efectuau un zbor de test pentru aeronavă.

De asemenea, publicația precizează că va fi dificil pentru experți să determine cauza care a dus la moartea piloților, deoarece ambele gaze se găsesc în aer.

Potrivit raportului oficial al Comitetului de Investigații pentru Transporturi, în dosarul penal deschis sunt luate în calcul două variante pentru prăbușirea avionului de vânătoare: o defecțiune a aeronavei sau eroare a echipajului. Acum va fi luată în considerare și a treia ipoteză, potrivit căreia piloții și-au pierdut cunoștința și nu au mai putut controla avionul.

A treia versiune este susținută de o serie de probe din cadrul anchetei, care include și o „stație unificată de descărcare de gaze cu oxigen medical”, precizează Hotnews.

Experții consultați de publicația rusă spun că în cazul accidentului de duminică se ia în calcul hipoxia, adică lipsa oxigenului, care apare de cele mai multe ori când un avion se depresurizează. Acest lucru i-ar fi putut determina pe piloți să coboare aeronava la o altitudine sigură.

În același timp, investigatorii iau în calcul și hiperoxia, adică excesul de oxigen, care se manifestă inițial prin tuse și durere toracică, apoi sunt urmate de convulsii, pierderea cunoștinței, scăderea rapidă a tensiunii și în cele din urmă stop cardiac. Cauza morții celor doi piloți va fi stabilită după autopsie.

Potrivit aceleiași surse, piloții ar fi încetat comunicarea la ora 17:50, iar după jumătate de oră avionul s-a prăbușit pe blocul rezidențial din Siberia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6836 secunde