Pinguinii africani, periclitaţi de zgomotele navelor în Golful Algoa

356
Pinguinii africani, periclitaţi de zgomotele navelor în Golful Algoa - pinguiniafricani-1660740744.jpg

Articole de la același autor

Pinguinul african, o specie deja ameninţată, este alungat din habitatul său natural de pe coasta de est a Africii de Sud din cauza zgomotului alimentării cu combustibil a navelor, susţine un studiu ştiinţific, potrivit Reuters.

Numărul pinguinilor africani din insula St. Croix din Golful Algoa, odinioară cea mai mare colonie reproductivă a acestor păsări, a scăzut dramatic după ce în urmă cu şase ani Africa de Sud a început să permită accesul navelor în regiune pentru a realimenta pe mare, procedură denumită buncherare, se arată în studiu.


Situat pe traseul unei rute maritime aglomerate de-a lungul coastei estice a Africii de Sud, golful Algoa este bogat în viaţă marină şi în păsări, iar balenele sudice hoinăresc în apele sale protejate.

„Am descoperit că nivelurile de zgomot, care erau deja ridicate, s-au dublat după ce a început buncherarea”, a declarat pentru Reuters Lorien Pichegru, directoarea Institutului pentru cercetare costieră şi marină din cadrul Universităţii Nelson Mandela, cea care a condus studiul.

Nivelul ridicat de zgomote afectează abilitatea animalelor de a găsi şi de a prinde prada, de a comunica sau de a naviga corespunzător, sunt concluziile la care au ajuns oamenii de ştiinţă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde