Plângere penală pentru fals împotriva Curții Constituționale

281
Plângere penală pentru fals împotriva Curții Constituționale - curteaconstitutionala-1344441673.jpg

Articole recomandate

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a fost sesizat cu privire la falsificarea unor înscrisuri oficiale transmise de Curtea Constituțională către Guvern, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

O persoană fizică a înaintat PICCJ o plângere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitu-țională către Guvern, au precizat sursele citate.

În 2 august, Curtea Constituțio-nală (CC) a decis să solicite relații de la Guvern pentru lămurirea numărului de alegători în baza căruia s-a organizat referendumul. În comunicarea către mass-media și în minuta Curții s-au consemnat cele anunțate public, în timp ce Guvernului i s-a transmis un alt mesaj.

Astfel, Curtea Constituțională a revenit, luni, cu o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale perma-nente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfășurarea referen-dumului și listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.

"Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media și în conferința de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curții Constituționale a României nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curții Constituționale revine cu o adresă precizatoare", se arată într-un comunicat de presă de luni.

În anexa atașată comunicatului se arată că președintele Curții, Augustin Zegrean, "având în ve-dere interpretările diferite apărute în mass-media și în conferința de presă a Guvernului" din 3 august, precizează că plenul CC "a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispozițiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfășurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu".

Confuzia privind solicitarea adresată Guvernului, în urma discuțiilor Curții Constituționale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicări făcute de un judecător al Curții, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către Executiv, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse oficiale. Astfel, s-ar fi cerut Guvernului "actualizarea listelor" de alegători și "nu listele electorale permanente actualizate", precizează sursele citate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4484 secunde