Ungaria avertizează

Planul de reorganizare administrativă a României ar modifica harta etnică

369
Planul de reorganizare administrativă a României ar modifica harta etnică - hartaregiunidedezvoltare-1308239253.jpg
Proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o amenințare la adresa etnicilor maghiari din Ținutul Secuiesc și Transil-vania, a declarat Semjen, citat de Me-diafax.

Vicepremierul ungar a subliniat că au mai existat planuri de acest fel și că este greu de spus cât de se-rioase erau în contextul politic "furtu-nos".

"Este o problemă de viață și de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ținutului Secuiesc și județele populate de etnici maghiari să rămână unite. România și-a asumat angajamente internaționale să nu schimbe forțat harta etnică", subliniază Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reamintește de măsurile antimaghiare din vremea regimului Ceaușescu, când regiunea autonomă Mureș a fost des-ființată. Poziția Ungariei este că, indiferent dacă vor fi operate aceste modificări, "realitatea" Ținutului Secuiesc trebuie respectată, adaugă vicepre-mierul ungar.

Conform lui Sem-jen, dacă planul PDL de fuziona-re a ac-tualelor județe va fi implemen-tat, proporția etnicilor maghiari în noile unități administrative ar scădea dramatic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1991 secunde