Poker: Cum se pot fura 440 de milioane de dolari cu doar câteva click-uri

3151
Poker: Cum se pot fura 440 de milioane de dolari cu doar câteva click-uri - 177129banipoker-1316618938.jpg
Site-ul de poker online Full Tilt Poker a furat 440 de milioane de dolari, deturnând sumele depuse de jucători pentru a acorda bonusuri considerabile membrilor Consiliului său de Administrație, a anunțat biroul Procuraturii din Manhattan.

Potrivit Procuraturii din Manhattan, jucătorii au fost escrocați prin faptul că erau făcuți să creadă că sumele pe care ei le depuneau erau în siguranță și disponibile în orice moment.

"În realitate, Full Tilt Poker nu păstra fonduri suficiente pentru a rambursa jucătorii și, mai mult de atât, folosea aceste fonduri pentru a acorda bonusuri membrilor Consiliului de Administrație și a acționarilor, în valoare de peste 440 de milioane de dolari, acordate începând din aprilie 2007", a adăugat Parchetul newyorkez.

Jucători celebri de poker care se conectau pe acest site, precum campionii Howard Lederer și Christopher Ferguson, au "golit buzunarele celor mai fideli jucători, mințindu-i atât pe ei, cât și pe ceilalți oameni din societate, în legătură cu siguranța banilor depuși", a explicat Preet Bharara, reprezentant al Procuraturii.

"Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabilă schemă Ponzi", a adăugat el, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finanțelor Bernard Madoff o condamnare de 150 de ani de închisoare.

Aceste acuzații au fost formulate de parchetul american după o anchetă organizată contra site-ului Full Tilt Poker în luna aprilie, în cadrul unei operațiuni mai vaste de investigare a mai multor site-uri de poker, informează Realitatea.net.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Fierul vechi, afacerea hoților
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Bătrânii, victime sigure ale hoților
Pagina a fost generata in 0.5735 secunde