Poliția a arestat lideri ai protestatarilor din Ottawa și a ridicat 100 de baraje în oraș

201
Poliția a arestat lideri ai protestatarilor din Ottawa și a ridicat 100 de baraje în oraș - politiaotawa-1645196944.jpg

Articole de la același autor

Poliţia canadiană a arestat lideri ai mişcării împotriva măsurilor sanitare care blochează străzile din Ottawa de aproape trei săptămâni și le-a transmis un ultimatum protestatarilor să plece.

„Dacă vreţi să plecaţi de bunăvoie, acum este momentul să o faceţi”, le-a lansat manifestanţilor la orele după-amiezii şeful interimar al poliţiei din Ottawa, Steve Bell, avertizând că acest weekend va fi mult diferit de ultimele trei.

În cursul serii, poliţia a făcut primele arestări: Tamara Lich, una dintre organizatorii convoiului numit al libertăţii, a fost arestată de poliţie, a indicat într-un mesaj pe Twitter contul oficial al mişcării, împreună cu o înregistrare video.

În aceste imagini, ea este văzută cu cătuşe la mâini urcându-se într-o maşină a forţelor de ordine, înconjurată de doi poliţişti, şi strigându-le colegilor săi: „Rezistaţi”.

Mai devreme, un alt lider, Chris Barber, a fost reţinut, o arestare paşnică, şi aceasta filmată şi postată pe reţelele sociale de membrii mişcării.

Pentru prima dată de la începutul mişcării, grupuri de poliţişti s-au poziţionat în număr mare, joi, pe străzile capitalei Ottawa, în faţa protestatarilor şi a sutelor de camioane care blochează străzile.

„Suntem pregătiţi să acţionăm pentru a expulza manifestanţii ilegali de pe străzile noastre”, a mai explicat Steve Bell, vorbind despre o intervenţie iminentă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4124 secunde