Poliția a răscumpărat aproape 2.000 de arme, printre care și un lansator de rachete

164
Poliția a răscumpărat aproape 2.000 de arme, printre care și un lansator de rachete - rpg7a6dm-1545809768.jpg

Articole recomandate

Poliția din Baltimore a recuperat aproape 2.000 de arme, inclusiv un lansator de rachete, într-o operațiune de răscumpărare menită să scadă nivelul criminalității în acest oraș din nord-estul Statelor Unite, relatează News.ro.


Operațiunea, care a durat trei zile, săptămâna trecută, viza să recupereze cât mai multe arme dintr-unul dintre cele mai violente orașe din țară - în care se înregistrează aproape o omucidere pe zi -, potrivit cotidianului local Baltimore Sun.

Un prag de 300 de crime a fost depășit în 2018 - al patrulea an consecutiv.

Recordul datează din 2017, când s-au înregistrat 342 de morți, dintre care 299 prin împușcare.

În total, 1.860 de arme au fost colectate, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, fără să precizeze despre ce tip de armament este vorba.

Primarul orașului, Catherine Pugh, a declarat pe Twitter că s-a recuperat un lansator de rachete.

Poliția, care le-a promis vânzătorilor că le va respecta anonimatul, propunea să plătească 25 de dolari în schimbul unui încărcător de grenade, 100 de dolari în schimbul unei arme de mână sau puști, 200 de dolari în schimbul unei puști semiautomate și 500 de dolari în schimbul unei puști automate.

Potrivit primăriei, un buget de 250.000 de dolari a fost alocat acestei operațiuni, care a creat controverse.

Într-un editorial, Baltimore Sun a apeciat că acest program reprezintă "o risipă de timp, bani și resurse", pentru că majoritatea celor care revând arme nu sunt criminali și pentru că multe dintre armele recuperate "nici măcar nu funcționează".

Șeful poliției Gary Tuggle a declarat însă pentru Baltimore Sun că nu a făcut vreo diferență, pentru că "dacă ele nu mai există, dacă nu mai sunt în case, ele nu mai pot fi folosite sau furate".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA UNIVERSITARĂ!
Pagina a fost generata in 0.7009 secunde